Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Проф. Асен Балтов: Още 4 етажа и 200 легла за болни от коронавирус в Пирогов

Общество

Проф. Асен Балтов: Още 4 етажа и 200 легла за болни от коронавирус в Пирогов

Снимка:

Ако хората продължават да спазват мерките, броят на заболели ще се регулира и ще влезе в плато

"Пирогов" освобождава от днес още 4 етажа и 200 легла за прием на болни от коронавирус, посочи пред БТВ директорът на лечебното заведение проф. Асен Балтов.

Той уточни, че по този начин няма да бъде върнат нито един пациент, дошъл с линейка.

„Болният ще се поема от триажа, който ще преценява дали болният е за реанимация, или за някое от другите отделения“, коментира проф. Балтов.

Той разясни, че част от разпределението на постъпващите ще се прави още във фургоните, които са разположени от днес пред входа на "Пирогов". Там на всеки пристигнал ще се измерва „сатурацията“ на кислорода в кръвта. Ако тя е под 90, пациентът се приема с предимство пред останалите, разясни директорът на „Пирогов“. Балтов коментира и броя на заразените медици в лечебното заведение.

„Те са 30 и се заразяват не в болнична среда, а във външна, при лечение на болни и срещи с други хора. "Пирогов" не е гнездо на заразата, има най-много излекувани колеги“, подчерта специалистът.

Според него твърдите мерки не закъсняват, защото ако хората продължават да спазват мерките - дисциплина, дистанция, носене на маски и солидарност, нещата ще се регулират и ще се влезе в плато.

От днес и МВР започва да помага на РЗИ в контрола по спазването на мерките на правителството. Според проф. Балтов това ще е достатъчно, за да бъдат карантинирани всички контактни.  


Коментари (1)

Ужас! А другите болни?
06.11.2020 13:00 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още