Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Проф. Асен Балтов: Прави се преразпределяне на ваксините, за да стигнат за всички

Общество

Проф. Асен Балтов: Прави се преразпределяне на ваксините, за да стигнат за всички

Проф. Асен Балтов: Прави се преразпределяне на ваксините, за да стигнат за всички - Tribune.bg
Снимка:

На този етап не се предвижда денонощен кабинет за ваксиниране в „Пирогов“

Зелените коридори и масовата ваксинация трябва да продължи. През март ще пристигнат 500 хиляди дози от всички разрешени ваксини. Това каза пред БНТ директорът на „Пирогов” д-р Асен Балтов.

Това, че имаше фазово разпределение на ваксинирането, на хората им омръзна да чакат да дойде техният ред. Те не делят ваксините на по-добра и на по-лоша. Всички ваксини са ефективни. Не бяхме предвидили „зелените коридори“ да са в такъв мащаб. Оказа се, че има толкова много желаещи, че нямаше възможност за отдих предишния уикенд, коментира проф.Балтов.

По думите му се прави преразпределение на ваксините, за да има за всички. През март ще дойдат повече от 500 000 дози от всички разрешени ваксини, като се планира по 15 000 да са правените за ден. 450 са поставените ваксини вчера в „Пирогов“, каза още Балтов.

Може да има леки странични реакции, те преминават в рамките на ден-два, уточни той. По думите му след преболедуване минимумът е 3 месеца преди да се ваксинира даден човек. Според специалистът ваксинацията е бъдещето и здравето на нацията. Той призова хората, които вече са се ваксинирали с първа доза, да спазват противоепидемичните мерки, тъй като до 21-ия ден организмът остава уязвим за COVID-19.

На този етап не се предвижда разкриване на денонощен кабинет за ваксиниране в „Пирогов“. Според него няма проблем втората доза от ваксините да се отложи плюс-минус 5 дни. 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Първо мислете,после скачайте! Ще има ли втора доза за всички ваксинирани преди 20 дни?Аз мисля,че не!
24.02.2021 10:03 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати