Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Проф. Асен Балтов: В България достъпът до здравеопазване е много по-лесен

Общество

Проф. Асен Балтов: В България достъпът до здравеопазване е много по-лесен

Проф. Асен Балтов: В България достъпът до здравеопазване е много по-лесен - Tribune.bg
Снимка:

До 48 часа българинът получава достъп до специалист - това е невъзможно в друга европейска държава, смята директорът на „Пирогов“

В България има много по-голяма достъпност до здравеопазването в сравнение с други държави. „Няма българин, който да не е получил достъп до много добър специалист в рамките на 24 часа до 48 часа, това е невъзможно в друга европейска държава“, посочи директорът на болница "Пирогов" проф. д-р Асен Балтов пред БНТ.

„Тази година вече ще се види, че е достигнат праг на насищане и че за болниците и за болничната помощ са отпуснати толкова много пари, че те може би няма да могат да изпълнят лимитите си, които са заложени до края на годината. Ако това се види, ще стане ясно, че системата вече е стигнала едно засищане. Оттук нататък няма да е важно количеството, а качеството“, заяви д-р Балтов.

По думите му големият проблем в момента са фармацевтичните продукти. Всяка година излизат нови медикаменти и лекарите искат да ги прилагат, но понякога най-новото и модерното е прекалено скъпо.

„Има и прекалено много болници в България - 400, в Германия се затварят 100 болници, които не са ефективни“, заяви още д-р Балтов.  Той посочи, че е нужно да се направи едно преразпределение на тези болници у нас.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети
Одобрявате ли острия тон на Румен Радев към представителите на ПП/ДБ във връзка със скандалния запис и втория мандат?
Покажи резултати Скрий резултати