Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Проф. Балтов: Хората не изпълняват препоръките на щаба и това ще доведе до рестрикции

Общество

Проф. Балтов: Хората не изпълняват препоръките на щаба и това ще доведе до рестрикции

Снимка:

Ако започне експоненциално увеличение на заразените, то това ще наложи въвеждането на рестриктивни мерки

„Факт е, че за последната седмица имаме едно макар и минимално нарастване на случаите, около 10%, спрямо предишната седмица. За съжаление, вирусът не е изчезнал, той е тук, вече има и модификации. Апелът ни е да се спазват мерките и да бъдем отговорни към себе си и околните“, призова пред БНТ директорът на „Пирогов“ проф. Асен Балтов.

Той обясни, че е било изключително важно учениците да тръгнат на училище. За моловете и фитнесите са направени специални препоръки.

„Ние силно се надявахме, че хората ще се вслушат в това, което им препоръчваме, и ще го изпълняват. Виждаме, че не го изпълняват и това неминуемо ще доведе до рестрикции“, предупреди проф. Балтов.

Той обясни, че ако и тази седмица увеличението е 10%, това не е фатално и системата може да поеме тези болни. Ако започне експоненциално увеличение на заразените, то това ще наложи въвеждането на рестриктивни мерки.

„Едно от нещата, за които апелираме, е носенето на маски, въпреки че сме ваксинирали и преболедували. Това неносене на маски може да доведе до заразяване на хора, които са по-беззащитни“, каза проф. Балтов.

Директорът на „Пирогов“ обясни, че в следващите няколко месеца ще бъде засилен темпът на ваксиниране. Очаква се до края на февруари да дойдат около 26 000 ваксини от „Астра Зенека“.

В „Пирогов“ за вчерашния ден са ваксинирани 30 човека, днес ваксинирането продължава. Има готовност, след като се подадат списъците от РЗИ, да бъдат ваксинирани по 250-300 човека на ден.  


Коментари (1)

:) Първо научете съветската мутра Борисов да носи маска и то правилно и след това имайте претенции към хората, защото примера, който дава Тиквата превръща всички мерки в един пошъл цирк.
08.02.2021 09:54 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още