Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Проф. Балтов: Служебното правителство на Румен Радев се прoваля в борбата с COVID-19

Общество

Проф. Балтов: Служебното правителство на Румен Радев се прoваля в борбата с COVID-19

Проф. Балтов: Служебното правителство на Румен Радев се прoваля в борбата с COVID-19 - Tribune.bg
Снимка:

Според него е развенчано внушението на служебния министър Стойчо Кацаров, че предишните вълни са били смъртоносни заради лошото им управление

Бившият директор на „Пирогов“ проф. Асен Балтов описа тежката картина, свързана с разпространението на коронавируса у нас. В пост в социалната мрежа той направи анализ на ситуацията при предишните вълни и при сегашната.

Според него е развенчано внушението на служебния министър Стойчо Кацаров, че предишните вълни са били смъртоносни заради лошото им управление.

 „Мантрата за „ужасяващата смъртност“ през предходните Covid-19 вълни заради лошото им управление, която служебният здравен министър неуморно внушаваше, е развенчана Четвъртата вълна на епидемията ще се окаже най-смъртоносна и това на фона на: подготвена система; наличие на ЧЕТИРИ вида ваксини; възможност за масова ваксинация; по-ясни критерии за това каква е точната причина за настъпването на смъртта“, обяснява бишият директор на „Пирогов“.

„Данните са силно обезпокоителни: за 4 месеца, от 12 юли 2021 година до ДНЕС (13 октомври), смъртните случаи, причинени от COVID-19 са 3766. А заразата продължава да вилнее! Броят на положителните случаи на дневна база непрекъснато расте, леглата в лечебните заведения стават по-малко, персоналът изнемогва!“, категоричен е проф. Балтов.

По думите му страната ни все още е далеч от затихването на четвъртата вълна: „Още сме далеч от затихването на четвъртата вълна, НО броят починали до момента достига 50% от общия брой смъртни случаи в неизвестността на втората (8119 души) и 40% от пролетната трета вълна (9224 души).“, обяснява той и пита:

„Питам се какво стана с поръчковите анализи за причините за смъртността у нас?! Анализът им как помогна за намаляването й днес и за отстраняване на пропуските в системата? Или целта им беше опозоряване и демотивация на онези, които дадоха силите и здравето си в предходните три вълни? Дали да не поръчаме нов анализ, за да видим какво се промени за половин година?“

„Служебното правителство на Румен Радев се прoваля в борбата с COVID-19! Не успя да надгради свършеното от Националния оперативен щаб, назначен от правителството на Бойко Борисов. Блокира процеса по ваксинация и не успя да го възстанови и да убеди населението от необходимостта му. Закъсня с мерките и лиши здравния персонал от сигурност, подкрепа и мотивация! Маските паднаха! Некомпетентността е ужасяваща! Това не може да продължава!“, категоричен е проф. Балтов.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети