Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Проф. Балтов: Уволниха ме тайно, нищо не е доказано

Общество

Проф. Балтов: Уволниха ме тайно, нищо не е доказано

Проф. Балтов: Уволниха ме тайно, нищо не е доказано - Tribune.bg
Снимка:

Пирогов не точи касата, а лекува своите пациенти, твърди отстраненият шеф на „Пирогов“

Уволниха ме тайно, нищо не е доказано, коментира пред БТВ отстраненият шеф на „Пирогов“ проф. Асен Балтов.

 „Аз съм малко изненадан. Защото го разбрах от медиите. Казва се, че аз съм извършил нарушение. Това нарушение трябва да е доказано, а има само констатации. След проверката от понеделник, бяха ми връчени 5 протокола“, изтъкна проф. Балтов. Той разкри, че никой не е съобщил в „Пирогов“, че той е уволнен.

„Пазена е тайна, привиквани са хора и са държани в една стая, да не би да излезе информация. Извикани са новият директор, новият член на борда и другите двама членове, които в продължение на 4 часа са били в една стая, откъдето е започнала цялата тази работа. Не съм аз този, който да иска разговор от здравния министър“, настоя медикът. По думите му е имало сценарий за неговото отстраняване още с назначаването на служебния здравен министър д-р Стойчо Кацаров. До момента никой от здравното министерство не се е свързал с проф. Балтов.

„Фиктивен прием не е имало. Пирогов не точи касата. Болницата лекува пациентите качествено. За мен няма нито един фиктивен пациент. Всички са били лекувани от ковид, а след това е имало лечение на пост ковид. При нас не са искани пари от пациентите за лечение на пост ковид синдром“, разясни отстраненият директор на „Пирогов“. Той е категоричен, че констатациите в доклада на НЗОК за това, че институтът е надвзел 1.4 млн. лв., ще се обжалват в 7 дневен срок.

„Ние имаме право да обжалваме на две инстанции. Едва след това ще стане ясно дали трябва да се плащат тези пари. Естествено, че ще обжалвам. Няма да позволя да се петни името на „Пирогов и моето“. От 14 месеца тези хора в болницата работят“, продължи проф. Балтов. За него тези 1,4 млн. лв. са просто хвърлени в пространството, тъй като е имало остатък от средства, който е бил използван при лечението.

„Ако аз съм в болницата Х, а лимитът ми  е определен 85%. Ние никога не сме стигали този лимит. Тези пари обаче се получават“, отсече медикът. Той определи случващото се като натиск, който идва от професор. Петко Салчев, директор на НЗОК.

„Какво направи здравният министър? Трябваше да направи две неща – ваксинационният план и подготовката за бъдеща вълна. Повечето неща бяха направени още преди време, докато бяхме в НОЩ“, посочи проф. Балтов във връзка със свършеното от здравния министър Стойчо Кацаров и плана му за управление на пандемията. Той отсече, че „Пирогов“ няма да плати въпросните 1,4 млн. лева.

„За мен беше част да бъда директор четири години. Инвестициите са за 51 млн. лв. Аз ще продължа да бъда лекар. Никой не е директор вечно“, подчерта проф. Балтов.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати