Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Проф. Братоев: Няма отлагане на метрото в „Овча купел“, срокът е до 31 март

Общество

Проф. Братоев: Няма отлагане на метрото в „Овча купел“, срокът е до 31 март

Снимка:

На 12 и 13 декември станциите от третата линия няма да работят заради нужда от автоматизация

Няма отлагане за пускането на последните 4 станции от третата линия на метрото в „Овча купел“. Срокът е до 31 март, съобщи „24 часа“ шефът на „Метрополитен“ ЕАД Стоян Братоев.

„От 1 юли започнаха изпитанията на трасето в този участък. Срокът по договора със „Сименс“ е 9 месеца. Той изтича в края на март 2021 г. Тоест на този етап не можем да говорим за забавяне в пускането на участъка“, обясни проф. Братоев.

Той уточни, че има 3 писма от „Сименс“, че заради пандемията и заради това, че имат болни служители, работят с ограничен ресурс.

„Въпреки това хората работят и засега са в срок“, добави проф. Братоев.

На 12 и 13 декември обаче осемте станции на третата линия от метрото, които свързват „Красно село“ с бул. „Вл. Вазов“ ще бъдат затворени. Причината е, че трябва да се свърже автоматизацията на осемте станции с четирите в „Овча купел“.

„Влакчетата ще се движат, но ще са без пътници, защото се налага да спират, да тръгват, да се движат по-бавно и няма как да се спазва график. Всички тези процедури се заснемат и се изпращат след това за сертифициране на софтуера в Германия. За тези дейности е нужно повече време, затова се налага да затворим третата линия. Това ще се случи през уикенда, когато по принцип пътниците в метрото са по-малко“, уточни Братоев.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още