Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Проф. Чорбанов: Пълният локдаун не спира разпространението на вируса

Общество

Проф. Чорбанов: Пълният локдаун не спира разпространението на вируса

Снимка:

„Опитът показва, че пълният локдаун не спира разпространението на COVID-19, а го отлага. Докато всички хора не минат през вируса, пандемията няма да свърши". Това каза по Нова телевизия проф. Андрей Чорбанов. По думите му не знаем какъв е истинският процент на хората, изкарали коронавируса, защото голяма част от тях са безсимптомни.

Според него паниката също оказва влияние на броя хора, които се тестват.

„Психологическият характер прави хаоса по-голям. Много хора, които са клинично здрави, отиват да се тестват от страх. Ако зависи от мен, бих спрял масовото тестване, а ще изследвам само тези със симптоми", каза проф. Чорбанов.

Той коментира и факта, че България мина Италия по най-много починали от COVID-19 за ден.

„Ние сме с повече хронични заболявания, живеем по-нездравословен живот. Затова имаме толкова смъртни случаи", смята професорът. Според него не може да се разчита на лична отговорност за това, че болните се карантинират.

„Хората се притесняват да не останат без работа и нарушават забраната, когато нямат симптоми, но са положителни. РЗИ не успява да провери всички", каза още имунологът.

Проф. Чорбанов коментира и темата с ваксините.

„Плазмата не е панацея. Ваксината ще бъде панацея, но за следващата паднемия. Сега никой не проверява защитата на ваксината, а само дали има странични ефекти”, поясни проф. Чорбанов.  


Коментари (4)

Този кретен откъде се взе? Защо все такива ги показват по телевизиите? Всички да изкараме сме изкарали ковида? Кретен! Аз не искам да го изкарам, малоумник такъв!
11.11.2020 12:12 / Отговор
Вуйчо Кретен си ти.
11.11.2020 13:08
Преотстъпвям реда си на Бабикяните от площада. Нека да го изкарат преди мене всички малоумни протестъри, пък аз ще почакам до ваксината.
11.11.2020 21:06
Този е от читавите експерти, като доц. Мангъров. Всичко е политика и пари, както и задкулисие, за да се травмират хората.
11.11.2020 13:10 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още