Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Проф. Габровски: Антиваксърство е бизнес, което подлага обществото на риск

Общество

Проф. Габровски: Антиваксърство е бизнес, което подлага обществото на риск

Проф. Габровски: Антиваксърство е бизнес, което подлага обществото на риск - Tribune.bg
Снимка:

Гарантирана е втората доза за ваксинираните, смята специалистът

Ударните темпове на масова ваксинация доведоха до изчерпване на наличните количества на ваксините срещу COVID-19. Тази вечер пристигат над 50 000 дози, които ще бъдат разпределени по регионите. 

Гарантирана е втората доза за ваксинираните с първа, „Зелените коридори“ са подсигурени, чакат се само дозите на новите ваксини, това каза пред NOVA NEWS проф. д-р Николай Габровски, заместник-директор на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“.

Лекарят сподели, че е имало предпочитания от хората от „Зелените коридори“ за вида ваксина, но „ваксините са със сходна ефективност и може да се каже, че добрата ваксина е сложената ваксина“.

„Съхранението на част от ваксините е доста трудно, но вече целият процес е отработен“, добави още гостът.

„Опитахме да направим записвания на хората, които да се ваксинират, но много от тях не спазват часове или въобще не идват, затова се отказахме от този вариант“, обясни д-р Габровски.

За него антиваксърство е бизнес, което подлага обществото на риск.

„Втората доза може да се сложи няколко дни по-късно от предписаното и това няма да повлияе на ефективността й. При всички ваксини има оплаквания, които са свързани с реакция на организма към чуждото вещество, а не странична реакция към самия медикамент“, категоричен бе проф. Габровски.                                                                      


Коментари (3)

Асенова И този "професор" е по партийна линия - повтаря всичко, което казаха управляващите. Всеки, който има различно мнение е конспиратор, фалшификатор, антиваксър и трябва да го пратят в ... Белене!
28.02.2021 09:02 / Отговор
И ти си болшевишки трол и повтаряш всичко, което са ти спуснали от централата, но ей на - докато има и овце, вместо мислещи граждани на територията ще ви има и вас да ги вкарвате в кланицата.
28.02.2021 11:11
Чико от Порто-рико Белене ви е малко, кретен! Трябва нещо по-сериозно за мекерета от вашата порода. Примерно - яки уранови мини, а не пионерския лагер "Белене".
01.03.2021 07:37

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати