Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Проф. Георги Рачев: От утре започва затопляне, температури до 30 градуса

Общество

Проф. Георги Рачев: От утре започва затопляне, температури до 30 градуса

Проф. Георги Рачев: От утре започва затопляне, температури до 30 градуса - Tribune.bg
Снимка:

Днес е последният студен ден за месеца

Утре живакът ще скочи до 30 градуса, хората чак няма да повярват, прогнозира пред БТВ проф. Георги Рачев. Според него затоплянето у нас започва.

По думите му в момента, докато у нас е студено, в Москва е доста по-топло, отколкото на Балканите. На 3000 км на север в Архангелск, е 30 градуса, но от утре и там температурата ще се нормализира и ще захладнее до типичните 0 градуса.

„Днес е последният студен ден за месеца. В неделя точно по обед времето ще е прекрасно, хубаво, топло и слънчево“, обясни проф. Георги Рачев. По думите му това време ще продължи и на 24 май, и във вторник.

„Морската вода, обаче, е доста студена, защото вятърът ще издуха тънкия топъл слой и ще излезе придънна вода“, напомни проф. Рачев. Според него ни очаква хубаво време и през юни, което ще е подходящо дори за море.

Относно една от големите теми в климатичните промени за огромния айсберг, откъснал се от Антарктида, проф. Рачев смята, че това не е проблем. Той сравни Антарктида с огромна сметанова торта, към която ледът се е прилепил, а понякога - през период от години, се и отцепва като сметаново парче. За проф. Рачев това са естествени процеси.

„По-страшно е топенето на леда в Гренландия. Там вече има непокрита от сняг земна повърхност, която привлича повече светлина и така се затопля“, коментира проф. Рачев.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети