Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Проф. Илко Гетов: Мерките трябва да останат поне до началото на масовото ваксиниране

Общество

Проф. Илко Гетов: Мерките трябва да останат поне до началото на масовото ваксиниране

Снимка:

Задължително трябва да се поставят две дози от ваксината на пациент, смята експертът

Мерките трябва да останат поне до началото на масовото ваксиниране, коментира за БТВ българският член на Европейската агенция за лекарствата проф. Илко Гетов.

„Частичните мерките не бива да се разпускат поне до началото на масовото ваксиниране. Те е добре да останат до края на февруари. Поне възрастните хора да бъдат имунизирани“, смята проф. Гетов. Според него българският имунизационен план е направен от най-добрите експерти и е съпоставим с този на другите държави от европейския съюз.

„Недопустимо е поведение като това в Сандански и подобно нарушение на имунизационния план“, изтъкна специалистът.

Той посъветва българските граждани да прочетат много внимателно информациите за двете ваксини, публикувана на сайта на МЗ, да изговорят всичките си притеснения с личния си лекар.

„Двете ваксини не се различават съществено в механизма си на действие. От днес имаме разрешение да се извличат 6, а не 5 дози от едната ваксина, което означава, че още хора ще могат да се ваксинират“, подчерта проф. Гетов. Той бе категоричен, че задължително трябва да се поставят две дози на пациент и да се спазват дните между двете дози, така както са посочили производителите.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още