Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Проф. Иво Петров: Запазят ли се нивата на заразата, системата няма да издържи

Общество

Проф. Иво Петров: Запазят ли се нивата на заразата, системата няма да издържи

Проф. Иво Петров: Запазят ли се нивата на заразата, системата няма да издържи - Tribune.bg
Снимка:

В България от март месец насам бяха затворени сърдечни отделения, за да обслужат заразени с коронавирус пациенти

Ако се запази това ниво на разпространение на COVID-19 здравната ни система няма да издържи. Това предполжи пред бТВ националният консултант по инвазивна кардиология проф. Иво Петров.

„Последните два дни имах трима пациенти, които ми казват, че са имали записани часове, но поради ситуацията с COVID-19 не са дошли”, каза още проф. Петров .Той подчерта, че в световната статистика вече е отчетен подобен проблем и при нас сега идва, а именно – усложнения при пациенти поради отлагане. Отлагане заради страх или забавяне на екипа поради отклоняване на ресурса.

За съжаление имаме неглижиране, включително на спешни сърдечно-съдови състояние поради COVID-19 причини. Това води до повишаване на смъртността, каза проф. Петров.

В България от март месец насам бяха затворени сърдечни отделения, за да обслужат COVID-пациенти. И тези пациенти, които не знаят, идват в една болница, чието кардиологично отделение е превърнато в COVID-отделение и те са пренасочвани, обясни проф. Петров.

Едва сега пациентите с белодробни и сърдечно-съдови проблеми започват да се връщат към нормален начин на поведение към заболеваемостта, уточни проф. Петров


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати