Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Проф. Кантарджиев: 20-25% е спадът на заразени с COVID-19 в София

Общество

Проф. Кантарджиев: 20-25% е спадът на заразени с COVID-19 в София

Снимка:

Резултатите от тази седмица са доста благоприятни. В София имаме намаляване на около 20-25% на случаите. Това е благодарение на мерките и на разбирането от страна на хората. Това заяви в ефира на БНТ шефът на Центъра по заразни и паразитни болести и член на Националния оперативен щаб проф. Тодор Кантарджиев.

До 20 декември ще сме наясно дали ще бъде възможно поне да се събират 2-3 семейства за празниците, допълни той.

По думите му 10 души в момента заразяват 7 до 9 души.

Според Кантарджиев обществото се подготвя да бъде против ваксинирането. Господин, който не е лекар, говори за странични ефекти на ваксините. Ако не си лекар, как ще говориш за епидемиология, попита Кантарджиев.

„ЕС хвърля огромен ресурс, държавата хвърля огромен ресурс, не виждате ли министърът колко пъти излиза, какви комисии се направиха, план се направи, купиха се на -70 градуса фризери...Създаде се един щаб, който трябва да осигури плановата ваксинация. Изведнъж излиза някой и казва: Да, ама тия ваксини са изследвани на млади хора, а не на възрастни, които трябва да се ваксинират. Явно колегата не е чел“, коментира той.

Проф. Кантарджиев каза, че има данни, че новите ваксини не вредят и на хората над 70-годишна възраст. Оцени руската ваксина като много добра, тъй като Русия има традиции в областта на ваксинирането.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още