Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Проф. Костадин Ангелов: Не е време за правене на политика

Общество

Проф. Костадин Ангелов: Не е време за правене на политика

Снимка:

Осъзнавам в каква ситуация се намираме в момента. Всеки кмет или политик се опитва да извлече най-много ползи за себе си. Но такава пандемия се случва един път на 100 години, всеки решава сам с какво да остане в историята. Не е време за правене на политика, най-важното е да преведем българският народ през тази криза и да запазим живота на българските граждани. Това заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов в отговор на въпрос на БГНЕС какви ще са действията спрямо висши държавници, политици и случаите от последните дни, при които кметове на населени места нарушават закона с неспазване на ограничителните мерки. Последните два случая са от Габрово, където беше организиран новогодишен концерт и мъжкото хоро на Йордановден в Калофер.

Наложена е санкция, всички разписани по закона ще бъдат приложени. Не бих си позволил да коментирам ролята на нито един политик, каза още проф. Костадин Ангелов по повод нарушенията на кметове на Калофер, Габрово и др.

Тази сутрин е имало и среща с кмета на Перник по повод организирането на фестивала Сурва в града. Доц. Ангел Кунчев съобщи, че кукерският фестивал ще бъде отменен, но ще има малки празненства в отделните села. Там ще бъдат взети всички мерки, за да не се излагат на заплаха хората.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още