Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Проф. Костадин Ангелов: Отчитаме известен резултат от мерките

Общество

Проф. Костадин Ангелов: Отчитаме известен резултат от мерките

Снимка:

Наблюдава се известно намаление на натиска в лечебните заведения, отчитаме известен резултат от мерките. Общо в лечебните заведения имаме 6839 човека, 514 са в интензивните структури”, докладва тази сутрин здравният министър проф. Костадин Ангелов пред премиера Бойко Борисов.

Прави изключително голямо впечатление бройката на излекуваните. Общо за една седмица са 16028 човека. Само за последните три дни са 8355 души, продължи Ангелов и го определи като рекорд по брой излекувани пациенти.

Това означава, че колегите в лечебните заведения се справят все по-успешно с лечение на болните от COVID-19, допълни министърът.

По отношение на ваксинациите, изпълнението на плана върви по график. Утре, четвъртък, отново ще се проведе среща с шестте директори на РЗИ-тата, отговорни за районите в страната. Списъците с медиците от първа линия, които ще попаднат в обхваната на първите ваксини се изготвят.

Теоретично очакваме първата пратка с ваксини тя да дойде в началото на месец януари 2021 г. До 29 декември тази година Европейската агенция по лекарствата трябва да даде своето становище, на чиято база ЕК да вземе разрешение за издаването на разрешително за ваксината, отчете още Ангелов пред членовете на кабинета и премиера.  


Коментари (1)

колега Професоре , не бързайте с мерките ! Вие сте професионалистите , които трябва да дирижирате парада ! Борисов ще го приема , когато Вие му разрешите !
09.12.2020 12:06 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още