Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Проф. Гигов: Очаква се до лятото ваксинираните у нас да са около 40%

Общество

Проф. Гигов: Очаква се до лятото ваксинираните у нас да са около 40%

Проф. Гигов: Очаква се до лятото ваксинираните у нас да са около 40% - Tribune.bg
Снимка:

Утре се очаква становището за „АстраЗенека“, българските специалисти също ще дадат своите заключения до края на седмицата

В сряда се очаква становището на Европейската комисия относно безопасността на ваксината на „АстраЗенека“, а в момента се извършват ваксинации с „Пфайзер“ и „Модерна“, заяви във Варна проф. Красимир Гигов, председател на Националния ваксинационен щаб. Той отрече да има хаос в организацията на ваксинирането у нас.

„Няма хаос и няма спиране, има временно отлагане на процеса и това е поради независещи от нас причини. Т.е. поради факта, че при „АстраЗенека“ се появи една кампания по отношение на нея, свързана с няколко случая, които според мен не са реално свързани с ваксинационния процес… Чакаме нашите български специалисти четвъртък-петък да дадат своите заключения. Според мен, е налице едно случайно съвпадение между смъртта на тази пациентка, за съжаление, съболезнования към нейните близки, и ваксинационния процес“, изтъкна проф. Красимир Гигов, цитиран от БНР.

Той допълни, че очаква през летните месеци ваксинираните у нас да са 30-40%, което ще доведе до спад в темповете на заразяване и овладяване на ситуацията до контролирани нива.


 

Автор

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети