Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Проф. Лилков: Ако разчитаме само на прокуратурата за възпиране на езика на омразата, тогава наистина сме в беда

Общество

Проф. Лилков: Ако разчитаме само на прокуратурата за възпиране на езика на омразата, тогава наистина сме в беда

Проф. Лилков: Ако разчитаме само на прокуратурата за възпиране на езика на омразата, тогава наистина сме в беда - Tribune.bg
Снимка:

„Поздравление за българската прокуратура, че организира тази конференция. Ако видите съставът на хората, които ще присъстват и изобщо темите, тя е действително важна и интересно. Но трябва да отбележа нещо друго, че ако ние разчитаме само на прокуратурата за възпиране на езика на омразата, тогава наистина сме в беда, тъй като преди да се намеси прокуратурата, има много, много други начини да се възпира езика на омразата, да се възпитават децата в толерантност, да се намесваме когато пресата си позволява такова отношение, когато средствата за масова информация, в семейството трябва да се възпитава това отношение, литературата го възпитава. А прокуратурата е накрая, тя трябва само да наказва както се казва, да предлага за наказания. Но нейната роля е ключова в много отношения“. Това заяви проф. Вили Лилков, който ще бъде част от лекторите на Международната конференция STOP HATE SPEECH.

Тя е организирана от прокуратурата и Европейската еврейска асоциация, като ще се проведе на 5 и 6 декември в столицата. Темата на проф. Лилков ще бъде ролята на ротарианците в защитата на българските евреи между 1940-1944 година.    

„Цялото ни общество трябва да бъде много внимателно в това отношение. И аз смятам, че възпитанието, особено на малките деца в училище, в спортните клубове – тук отварям една скоба: спортът е едно невероятно средство за възпитание на толерантност, за интеграция, за сближаване на хората, за възпитание на умението да загубиш от различния и да приемеш загубата, да станеш с него приятел. Така че тук също има много голямо поле за действие. Така че всичко започва от училището и от семейството“, допълни проф. Лилков пред „Фокус“.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати