Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Проф. Михаил Константинов за ветото на Радев: Недопустимо е да се говори по такъв начин на високо ниво

Общество

Проф. Михаил Константинов за ветото на Радев: Недопустимо е да се говори по такъв начин на високо ниво

Снимка:

"Недопустимо е да се говори по такъв начин на високо ниво. И без това доверието в институциите се срива” - така проф. Михаил Константинов, председател на Съвета на директорите на "Информационно обслужване”, коментира поредното вето на президента пред NOVA.

Вчера Румен Радев обвини управляващите, че се опитват да си осигурят служебна победа на предстоящите избори с промените на текстове от Изборния кодекс. Според държавния глава гласуването с машини и с хартия ще опорочи вота.

Проф. Константинов беше категоричен, че във всяка секционна избирателна комисия има представители на всички политически сили. „Има комисии, в които има двама представители на БСП. Когато най-голямата опозиционна сила, заяви, че ще има измами, то тя казва, че нейните хора ще участват в тях. Заради партийното представителство нямаме трайна изборна администрация и се назначават хора без опит. Някои от тях не са били и на инструктаж. Правим доста неща, за да сринем системата и е чудо как още работи”, заяви Константинов. И допълни, че в цяла Европа, с изключение на Брюксел, се гласува с хартия”.  

Според социолога Цветозар Томов гласуването с хартия и с машина ще създаде затруднения за Секционните избирателни комисии. „Машинният вот ни трябва, за да намалим недействителните гласове. И за да елиминираме субективния фактор при броенето на гласовете. С машинно и хартиено гласуване не постигаме нищо, освен да затрудняваме секционните комисии", категоричен бе той.

Проф. Константинов се изуми как, когато „едни хора печелят изборите с хартия е ОК, а когато ги загубят, отново с хартиен вот, всичко става много лошо. Хайде да имаме еднакви стандарти, ако може”, заключи той.  


Коментари (2)

ЛУМПЕНА РАДЕВ СИСТЕМНО РАЗРУШАВА БЪЛГАРИЯ! ВСЯКА ДУМА ИЗЛЯЗЛА ОТ ЗМИЙСКАТА МУ УСТА Е ОТРОВА, ПРЕДНАЗНАЧЕНА ДА УНИЩОЖИ РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ-ЗА ИНТЕРЕСИТЕ РУСИЯ НА БАЛКАНИТЕ.
Г-Н КОНСТАНТИНОВ ХИЧ ДА НЕ СЕ УЧУДВА, А ДА СЕЗИРА КОМПЕТЕНТНИТЕ ОРГАНИ.
29.09.2020 10:31 / Отговор
кесо Проф. Константинов търси логика там където тя не съществува и няма как да съществува. Щот побеснялата за власт и пари червена сган изгуби търпение и плещи каквото й падне и Румбата не прави изключение.
29.09.2020 11:57 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още