Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Проф. Начев: Ситуацията е кризисна, липсва медицински персонал

Общество

Проф. Начев: Ситуацията е кризисна, липсва медицински персонал

Снимка:

Болничните легла са много, обясни директорът на „Св. Екатерина“

Ситуацията е кризисна. Има липса на медицински персонал - винаги е имало липса на кадри, но сега е осезаемо. Болниците и леглата са много, обясни пред БНТ проф. Генчо Начев, директор на УМБАЛ „Св. Екатерина“.

По думите му големият брой на болниците у нас е причината да не се разкриват полеви болници.

Според него мерките, които се прилагат у нас срещу вируса, са изключително меки.

„Вирусът съществува и нанасят сериозни щети - не при всички, някои го изкарват леко, без симптоми, но това не е обикновена настинка, а е вирус, които светът не познава“, каза проф. Начев.

Не забравяйте, че това нещо е жестоко, аз съм имал нещастието да го преживея, така че спазвайте всички мерки и инструкции, призова той.

Лекарят коментира и повишените случаи на зараза и смъртност при медиците на първа линия, борещи се с коронавируса. В началото част от правилата за обличане и събличане на защитните облекла от медиците не се спазваха. Но основната причина за зарязването на работещите на първа линия е, че те са в ежедневен пряк контакт със заразени, подчерта проф. Начев.

В момента в УМБАЛ "Света Екатерина" няма ковид пациенти, но в болницата са отделили пет легла. Самата болница не е пригодена за това, но сме се съобразили с изискванията на РЗИ и здравното министерство, взети са всички мерки за безопасност, допълни проф. Начев.  


Коментари (2)

Перо Професорът е най-богатият директор на болница с 6 милиона на влог преди две години. Може и да е най-добрият ни лекар, но такива като него принудиха хиляди млади колеги да емигрират на Запад, карайки ги да им работят за жълни стотинки.
27.10.2020 12:36 / Отговор
Пурко И защо в болницата на този милионер, няма ковид отделение? Защо не спазва заповедта на министъра?
27.10.2020 16:35 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още