Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Проф. Рачев: За пръв път от 2012 г. у нас - червен код за високи температури

Общество

Проф. Рачев: За пръв път от 2012 г. у нас - червен код за високи температури

Снимка:

Столична община раздава безплатно вода на Орлов мост, пред НДК и храм „Света Неделя"

За пръв път от 2012 г. у нас се обявява червен код за високи температури, коментира за БТВ климатологът проф. Георги Рачев. Той уточни, че за днес червеният код за опасно високи температури е обявен в 9 области.

„Възможно е в Централна Северна България и в Горнотракийската низина температурите да достигнат 42-43 градуса“, предупреди климатологът.

Проф. Рачев посочи, че изминалият месец юли е бил третият най-горещ у нас в историята, след тези от 2012 и 2000 г. Измерените стойности са с 3 градуса над нормалната месечна температура.

Във връзка с прогнозата за много горещото време днес и утре – 2 и 3 август Столичната община организира раздаване на безплатна минерална вода на три пункта. Постовете ще са активни от 13 ч. - на Орлов мост при езерото Ариана, на площадното пространство при храма „Света Неделя“ и в градинката на НДК. Водата ще се предоставя до изчерпване на наличните количества от Столична община чрез дирекция „Социални дейности и интеграция на хора с увреждания“ и „Аварийна помощ и превенция“.  

 

 


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още