Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Проф. Стойков: Много лесно се създава моментен имидж, нещата се променят, когато свършат парите

Общество

Проф. Стойков: Много лесно се създава моментен имидж, нещата се променят, когато свършат парите

Проф. Стойков: Много лесно се създава моментен имидж, нещата се променят, когато свършат парите - Tribune.bg
Снимка:

„Няма безгрешни политици, стига недостатъците им да не пречат за изпълнението на техните управленски задачи“, заяви пред БТВ медийният експерт и моден анализатор проф. Любомир Стойков.

„Българските политици са в двете крайности. От една страна са тези, които искат по някакъв начин да контролират имиджа си. Дават си сметка, че за целта са им нужни имиджмейкъри, пиари и комуникационни експерти. Много често обаче те се провалят в своите напъни, защото въпреки всичко не им достигат индивидуални качества. В другата крайност са политиците, които загърбват техниките на убеждаване и услугите на експертите. Те действат инстинктивно. В този случай печелят онези, които не се преструват на такива, каквито не са. Говорят на жаргон и не се държат помпозно“, обясни той.

Медийният експерт коментира още, че е много лесно, да се създаде моментен имидж. За целта според него е нужна една добра медийна стратегия и сериозен бюджет.

„Само за няколко седмици дори най-неизвестното лице в България може да стане свръх популярно. Нещата обаче се променят, когато свършат парите и лъсне неговата духовна, професионална и политическа импотентност“, категоричен е той.

Проф. Стойков коментира и най-честите гафове на политиците през годините.

„Да започнем с изказа им. Най-често те са свързани с начина им на говорене, което е простимо. Но не бихме простили грешката на мисълта“, каза още той.

Според експерта повечето политици не си дават сметка за начина, по който функционират медиите.

„Не си дават сметка какво е прозрачност, какво е да бъдеш откровен, какво е да държиш на думата си, да не се отметнеш от нея след два дни“, поясни проф. Стойков и допълни, че доста често се срещат некомпетентни политици, които не умеят да боравят със социалните мрежи.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати