Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Проф. Танев: Възможно е да има нулева учебна година

Общество

Проф. Танев: Възможно е да има нулева учебна година

Снимка:

Математиката и музика се учат по-лесно онлайн, смята бившият просветен министър

Ако в други държави учебната годината се обяви за нулева, е възможно и при нас да стане така, коментира пред Нова тв проф. Тодор Танев, бивш министър на образованието.

„Дано не се стигне до такава световна норма. Струва ми се, че МС ще направи всичко възможно да избегне подобно нещо", обяви проф. Танев. Той се спря и на обучението в електронна следа като посочи, че не може да се твърди, че присъственото обучение е по-добро.

„Математиката и музика се учат по-лесно онлайн. Медицината обаче се преподава доста трудно в електронна среда", поясни проф. Танев. За него мерките срещу ковид инфекцията са неизбежни.

„Преди няколко дни майка ми почина от коронавирус. Сигурно вече всеки има познат болен или починал. При нас мерките не са толкова строги, както в други държави. Изглежда, че в България политическите аргументи са надделели. Живеем във времена, в които трябва да се съобразим с „новия ни съквартирант“- ковид, който няма да си отиде", припомни бившият просветен министър. Той сподели, че още не е сигурен дали ще се ваксинира, тъй като е възможно това да има странични ефекти.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още