Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Проф. Кантарджиев: Берем плодовете на масовите събирания и абитуриентските балове

Общество

Проф. Кантарджиев: Берем плодовете на масовите събирания и абитуриентските балове

Снимка:

„Засега се увеличава контролът на въведените у нас мерки“, заяви той

Берем плодовете на масовите събирания и абитуриентските балове. Това каза директорът на Центъра по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев по повод рекордния брой заразени с новия коронавирус, цитиран от „Фокус“.

Той обясни, че в цялата страна се наблюдава увеличена заболеваемост, като новите огнища са свързани с баловете и масовите събирания на близки и роднини.

„Броят на новите доказани случаи расте от 12 дни и вече имаме седмици с повече от 100, 150 заразени дневно, което води до някои необходими анализи, които ежедневно на срещите си обсъждаме. Засега се увеличава контролът на въведените у нас мерки. С удължаването на епидемичната ситуация не бива да се допуска събиране на много хора в магазини и публични закрити пространства, където задължително трябва да се носят маски“, заяви членът на Националния оперативен щаб.

Проф. Кантарджиев припомни, че носенето на маски е задължително и в  градския транспорт. По думите му е изключително важно в болниците да не се допуска разпространение на заболяването.  

 


Коментари (1)

Професоре, та Вие ги разрешихте заедно с премиера. Защо не му възразите за мачовете, баловете, дискотеките, баровете. Спрете и сърбите.
08.07.2020 13:37 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още