Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Проф. Кантарджиев: Да плащаш за ваксини, които си сигурен, че няма да ти трябват, не е най-хубавата политика

Общество

Проф. Кантарджиев: Да плащаш за ваксини, които си сигурен, че няма да ти трябват, не е най-хубавата политика

Проф. Кантарджиев: Да плащаш за ваксини, които си сигурен, че няма да ти трябват, не е най-хубавата политика - Tribune.bg
Снимка:

По думите му е създадено недоверие към ваксините

Случаите на скарлатина намаляват със затопляне на времето. Това съобщи за БНР проф. Тодор Кантарджиев, съветник на Столичната община по здравните въпроси, бивш директор на Националния център по заразни и паразитни болести.

Относно отлива, който се регистрира при задължителните ваксинации, проф. Кантарджиев коментира, че това е „много неприятна тенденция“. По думите му е създадено недоверие към ваксините и „покрай ваксините за коронавируса, това се пренесе и към другите“.

По темата с ваксините срещу Covid-19 Тодор Кантарджиев посочи, че ЕК е поръчала „доста повече ваксини, отколкото е населението на Европа, по 10 ваксини за всеки гражданин, малко множко“.

Здравният министър д-р Меджидиев прояви много голяма решителност, счита Кантарджиев. „Да плащаш за ваксини, които си сигурен, че няма да ти трябват и няма да ги слагаш, не е най-хубавата политика“.

Пухчетата на тополите нямат никакво отношение към алергичното състояние на хората, това е мит, уточни специалистът в сезона на пролетните алергии.

По темата с кърлежите през този сезон Тодор Кантарджиев посъветва децата да избягват тревните пространства.

„Бум на ухапани от кърлежи има, особено след няколкото празнични дни. Винаги трябва да се оглеждат децата и възрастните след контакт с треви. Защото свалиш ли кърлежа до 12 часа, сигурно няма да се заразиш, а някои даже казват, че до 24-ия час кърлежът не заразява. Ако има кърлеж, той да се вади правилно (с цигари да не се гори и да не се маже с олио) и да се вземе антибиотик еднократно, и от детето, и от възрастния.“

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети
Какво е отношението ви към готвения ротационен кабинет на ГЕРБ/СДС – ПП/ДБ?
Покажи резултати Скрий резултати