Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Проф. Тодор Кантарджиев: Няма и една научна статия против маските, защо лекари говорят против тях

Общество

Проф. Тодор Кантарджиев: Няма и една научна статия против маските, защо лекари говорят против тях

Снимка:

Не смятам, че ще се стигне до затваряне на училища, каза още той

Има тенденция към слабо намаляване на заразените, заяви пред Би Ти Ви директорът на Националния център за заразни и паразитни болести проф. д-р Тодор Кантарджиев.

Той се възмути от безотговорното говорене, включително и на негови колеги лекари, че вирусът е слаб и се пренебрегва носенето на маски. Няма и една научна статия против маските, категоричен бе проф. Кантарджиев и добави, че навлизайки в сезона на гриповете, маските допълнителни създават защита и от тях.

Не смятам, че ще се стигне до затваряне на училища, защото децата са разумни, родителите – също, каза още той и изрази надежда, че няма да се стигне и до нова изолация и затваряне по къщите и настъпването на студените месеци.

„Над 500 ученици са под карантина до момента. При контакта на учениците сега - след първата седмица в училище - се очаква увеличение на заболелите“, добави Кантарджиев, но е важно по места как се спазват мерките, обясни той. „Слава богу, че протестите и масовото струпване на хора не доведоха до много нови случаи на заразени“, каза още проф. Кантарджиев.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още