Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Проф. Венцислав Мутафчийски стана дядо

Общество

Проф. Венцислав Мутафчийски стана дядо

Проф. Венцислав Мутафчийски стана дядо - Tribune.bg
Снимка:

Премиерът поздрави шефа на ВМА

Председателят на Националния оперативен щаб и началник на ВМА проф. Венцислав Мутафчийски стана дядо.

„На проф. Мутафчийски да му е честит внукът - Виктор. Виктор и Венци са близки имена. Да му е жив и здрав и той на нас“, пожела премиерът Бойко Борисов в края на изявлението си тази сутрин.

За щастливата новина намекна вчера и здравният министър проф. Костадин Ангелов, който по време на традиционния брифинг в Министерския съвет обясни, че генералът има „приятен семеен повод“ да отсъства.

Съпругата на генерал Мутафчийски Елена е психиатър. Семейството има двама синове близнаци – Марк и Александър, родени през 1994 г. Все още не е ясно кой от двамата е станал баща.

Генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски е доктор на медицинските науки, главен лекар на въоръжените сили и FASC (член на Американското дружество на хирурзите), участник в пет военни мисии и преподавател по хирургия.

През 2000 г. той предприема първата си задгранична мисия в бежанския лагер в Радуша, Македония. Задачата е медицинско осигуряване на бежанци.

Мутафчийски оглавява и екипа за медицинска евакуация, който тръгва за Ирак след атентата в Кербала през 2003 г., когато бяха ранени над 60 български войници, а петима от тях загинаха.

Следващата му задгранична военна мисия е в Афганистан в периода 2009-2007 г. Точно на Нова година на 200 метра от палатката, в която празнуват, пада ракета, която за малко да убие 500 души.

Ген. Мутафчийски споделя, че не гледа футбол, но обича да кара ски и да плува. Има и домашен любимец - куче от породата мопс, което занапред ще се наложи да се състезава за вниманието на стопанина си след появата на малкия наследник в семейството.


Топ новини

виж още
Актуална тема