Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Проф.Ангелов: Властите крият, че ситуацията е критична!

Общество

Проф.Ангелов: Властите крият, че ситуацията е критична!

Снимка:

Проф.Ангелов е възмутен от случващото се в страната и пандемията от КОВИД-19. По думите му правителството е неадекватно, а ситуацията в страната е критична. 

„Гледам новините: почина жената, която беше върната от 6 болници в София и прекара последните часове от живота си в линейка; трети пореден ден пациент от Банкя чака прием в лечебно заведение, лутайки се също из болниците на София; в Сливен е починала родилка и двете ѝ неродени деца близнаци;“, пише във Фейсбук бившият министър на здравопазването.

Той е възмутен от думите на здравните власти, че изготвеният от тях план се оказва препоръчителен.

„Така широко прокламираният национален план за справяне с пандемията и приет от правителството се оказва препоръчителен; Властите: легла в болниците има. Всичко е под контрол; В пандемия сме. Нормално е да има засилен натиск върху здравната система.“, допълва той.

Проф. Ангелов е категоричен, че не е нормално властите да крият за случващото се в страната, както и да се нарушават конституционни права на гражданите.

„Не приемам за нормално обаче властите да крият, че ситуацията е критична! Това правителство, с неадекватността си, на практика ни лишава от изконното ни конституциионно право - достъп до здравеопазване.“, завършва той.  


Топ новини

виж още

Актуална тема