Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Проходите Петрохан и Троян-Кърнаре остават затворени

Общество

Проходите Петрохан и Троян-Кърнаре остават затворени

Проходите Петрохан и Троян-Кърнаре остават затворени - Tribune.bg
Снимка:

Проходите Петрохан и Троян-Кърнаре остават затворени заради снега. Нямаме сигнали за бедстващи и закъсали шофьори, съобщи Иван Досев от Агенция „Пътна инфраструктура“.

На прохода Петрохан има активизирали се лавинни процеси, които непрекъснато затрупват част от пътя.

„За последно денонощие са работили около 700 машини. В областите, където снеговалежът е бил по-интензивен, са излезли повече от предвидените машини“,съобщи още Досев. Той подчерта, че дори и след обилния снеговалеж от Пътната агенция не са допуснали затваряне за по-продължително време нито на главни пътища, нито на пътища от по-нисък клас.

Ограничено за момента е движението на третокласен път III-112 на територията на областите Видин и Монтана, защото водачите го използват като алтернатива на главния път.

След почистване на снега, към 12 часа на обяд е възстановено и движението на автобус 66 в природен парк „Витоша“, свързваш Драгалевци и Алеко.

В 8 области на Северна България е обявен оранжев код за обилни снеговалежи. По старопланинските проходи има виелици и навявания, а в североизточните райони духа и силен вятър. За почти цялата останала част на страната е в сила жълт код за обилни снеговалежи, с изключение на 4 области на югоизток.

Водачите да тръгват с добре подготвени за зимните условия автомобили, да не предприемат рискови маневри и да спазват указанията на контролните органи, съветват още от АПИ.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати