Производството и продажбата на сладолед - под прицела на извънредни проверки на БАБХ
Ще се инспектират суровините и материалите, както и хигиенните условия при продажбата му
Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) започва извънредни проверки на обектите за производство и продажба на сладолед от утре, съобщиха от агенцията.
Предприятията за производство ще бъдат проверявани до 30.06, а до 30.09. ще се проверяват търговските обекти като колички, щандове на открито, подвижни обекти и др. за продажба на сладолед без предварително опаковане.
В производствените предприятия инспекторите ще проверяват суровините и материалите, използвани за направата на сладолед, както и етикетирането на готовия продукт. Ще бъдат вземани проби за лабораторни изследвания.
В обектите за продажба ще се инспектират хигиенните условия за продажба на сладолед и спазване на условията за съхранението му. Ще се проверява и дали търговците предоставят на потребителите задължителните данни за наличие на вещества или продукти, които могат да станат причина за проява на алергии.
FaceBook Twitter Pinterest https://tribune.bg/bg/obshtestvo/proizvodstvoto-i-prodazhbata-na-sladoled---pod-pritsela-na-izvanredni-proverki-na-babh/