Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Прокопиев: Либералната ДПС трябва само да подкрепя либералните „Капитал” и „Дневник”

Общество

Прокопиев: Либералната ДПС трябва само да подкрепя либералните „Капитал” и „Дневник”

Снимка:

Иво Прокопиев с ТВ участие по Нова Телевизия.

Ако някой в тези 10-11 години, докато държавата наистина се завладяваше и нейните институции бяха превзети за частните интереси на малка група хора на власт, ако някой се е противопоставял със средствата, които има - средствата на журналистиката, то това бяха именно журналистите от „Капитал” и „Дневник”, обяви той.

Скандалът „Автомагистрали” започна от разследване на „Капитал”. Прочутите „инхаус” възлагания и скандала с Банката за развитие също бяха разследвани изключително подробно”, похвали се сам Прокопиев.

Реагирах, защото мисля, че от една либерална партия, каквато е на книга ДПС, към една либерална медийна група, каквато на практика е нашата медийна група на „Капитал” и „Дневник”, би трябвало да има само подкрепа. Тя трябва да бъде такава, каквато получаваме от АЛДЕ на ниво Европа, защото те и Алиансът на европейските либерали са най-големият защитник на свободата на словото и на личните права на гражданите в ЕС. Това очакваме от ДПС, а не такава груба атака и с лъжи и манипулации”, категоричен бе той.

По думите му, когато властта има някакъв проблем, тя търси елементарна симетрия, за да го прехвърли на друго място.

В продължение на над 10 г., жертвайки практически изцяло моя бизнес интерес, бях подложен на цялата държавна репресивна машина. В крайна сметка ме оправдаха, защото всички обвинения и атаки бяха напълно измислени. Тяхната цел беше да бъде оказан натиск и да бъде унищожена медийната група на „Капитал” и „Дневник”, посочи още той.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още