Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Прокуратура и министерство проверяват случая с влизането на командоси в цех в Пловдивско

Общество

Прокуратура и министерство проверяват случая с влизането на командоси в цех в Пловдивско

Прокуратура и министерство проверяват случая с влизането на командоси в цех в Пловдивско - Tribune.bg
Снимка:

Посолството на САЩ в България ще проучи дали има американски военни сред командосите

Министерство на отбраната и Окръжна прокуратура - Пловдив проверяват инцидента до село Чешнигирово, където военни нахлуха в цех погрешка по време на учение на НАТО. Инцидентът е от 11 май и става въпрос за междунационално обучение.

В министерството на отбраната няма постъпили сигнали или жалби по случая, а Американското посолство в България ще проучи дали има американски военни сред командосите.

Командосите нахлули в цеха на производствена фирма в селото като  случаят е записан от охранителните камери, а работниците очакват извинение и обяснение от Министерството на отбраната.

Тази сутрин говорителят на служебния кабинет Антон Кутев коментира, че потърпевшите от фабриката са подали сигнал до Окръжна и до Военна прокуратура, жалба до Министерство на обраната не е подавана, но то се е сезирало и проверка върви.

„Възможно най-бързо ще бъде направена проверка какво се е случило там. Американските военни подлежат на проверка навсякъде по света, най-малкото от американската армия, в чиито качества надали някой се съмнява“, каза Кутев и увери, че министерството ще си свърши работата.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети