Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Прокуратурата и още няколко институции се самосезираха след случая с починалите пациенти в Пловдив

Общество

Прокуратурата и още няколко институции се самосезираха след случая с починалите пациенти в Пловдив

Снимка:

Прокуратурата и още няколко институции проверяват скандалния случай с двамата пациенти, оставени да чакат пред COVID отделението в болница "Свети Георги" в Пловдив, съобщава БНТ. И двамата по-късно починаха. От ръководството на болницата определиха случая като логистичен инцидент и липса на кадри. Здравният министър проф. Ангелов нарече случилото се недопустимо и каза, че ще изчака приключването на проверките. Той пристигна в града под тепетата, за да обсъди ситуацията на място.

61-годишният мъж от село Брестник и 74-годишният пловдивчанин бяха записани като първите смъртни случаи в новоразкритата COVID зона на Университетската болница.  Днес близките на Господин Господинов и Любчо Лалев изпратиха своите роднини в последния им път.

От РЗИ Пловдив поясниха, че според протокол предаването на пациенти от една в друга структура става в присъствието на лекар, без пациентите да напускат линейката докато изчакват.

Областният управител на Пловдив Дани Каназирева също разпореди проверка на случая. Образувана е и преписка, като проверката по нея е възложена на отдел „Икономическа полиция“ при МВР - Пловдив. Срокът за приключване на проверката е 15 дни. Тече и вътрешна проверка в болницата.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още