Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Прокуратурата се самосезира за случая с агресията в ясла в София

Общество

Прокуратурата се самосезира за случая с агресията в ясла в София

Софийска районна прокуратура се самосезира във връзка с репортаж, излъчен в национална телевизия, касаещ запис от детска ясла в гр. София.

В звукозаписа, направен от родители през това лято, се чуват обиди и удари, отправени към 2-годишни деца. Родители твърдят, че лошото отношение спрямо децата им е системно.

Една от майките заявява, че детенцето ѝ е започнало да придобива нервни тикове. Друга разпознава дето си на записа и разбира, че то било ударено, защото не е прибрало играчката си, става ясно от репортажът на Нова телевизия.

Според психолози, ако подобно отношение към малки деца е системно, то може да доведе до травми в бъдеще.

Директорката твърди, че за записите с насилие е научила преди ден. Тя е разпознала гласовете на служителите и е предприела мерки като са последвали две уволнения, една медицинска сестра е отстранена от длъжност за година.

Днес стана ясно, че прокурор от Софийска районна прокуратура е разпоредил на СДВР за проверка на случая. Очаква се да бъдат установени лицата, чиито гласове се чуват на записите и да се прецени дали има доказателства за образуване на наказателно производство за извършено престъпление.  


Топ новини

виж още

Актуална тема