Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Прокуратурата влезе в МОСВ, разследва споразумение на Борислав Сандов

Общество

Прокуратурата влезе в МОСВ, разследва споразумение на Борислав Сандов

Прокуратурата влезе в МОСВ, разследва споразумение на Борислав Сандов - Tribune.bg
Снимка:

Върховна касационна прокуратура е влязла на проверка в Министерството на околната среда и водите, съобщава Еко Новини.

Прокурорите ще разследват споразумение между бившия екоминистър Борислав Сандов и мнима фирма за частни гардове за охраната на защитени зони.

Тогава от риболовен клуб „Балканка“ алармираха, че министерството на околната среда и водите е сключило споразумение за охрана на зоните от Натура 2000 и защитените територии със съмнителна неправителствена организация, изживяваща се като паравоенна, основана само месец преди подписването.

Сигналът към прокуратурата най-вероятно е подаден от НПО-та, след като охранителите от НПО-то с гръмко име „Национална Агенция за Контрол на Защитените Територии“ спирали достъпа на хора до защитени зони от Натура - нещо, за което нямат никакви законови правомощия.

Разкритието предизвика огромна вълна от недоволство, особено в екологичните среди, а Сандов получи остри критики дори от някои от най-приближените си хора. Тогава той първоначално отричаше за съществуването на споразумението.

Едва след като документа, подписан лично от него, стана публичен, той започна да обикаля по медиите, обяснявайки, че споразумението е прекратено без загуби за държавата.

От тогавашните разкрития стана ясно, че т.н. „Национална агенция“ работи с две други неправителствени организации, също са създадени в началото на годината, които ще обучават рейнджъри.  

Тоест Борислав Сандов е позволил на няколко неправителствени организации, създадени в началото на годината, да извършват някакъв контрол, за което ще обучават рейнджъри, в зоните Натура, които представляват 1/3 от територията на България.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети