Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Прокурор Русковска: Пожарът в македонския автобус е тръгнал от багажното отделение над резервоара

Общество

Прокурор Русковска: Пожарът в македонския автобус е тръгнал от багажното отделение над резервоара

Прокурор Русковска: Пожарът в македонския автобус е тръгнал от багажното отделение над резервоара - Tribune.bg
Снимка:

Пожарът в македонския автобус, който се запали на магистрала „Струма“ и загинаха 45-има души, е започнал от багажното отделение, което се намира над резервоара в предната част на автобуса. Това каза пред телевизия „Телма“ македонския прокурор Вилма Русковска.

„Аз го видях точно, имам го снимано откъде е почнал пожарът, а това е багажното отделение над резервоара. Резервоарите на автобусите се намират отпред“, коментира Рускоска.

Запитана как е възможно автобусът да изгори толкова бързо, прокурор Вилма Русковска, началник на отдела за организирана престъпност и корупция, каза, че според информация на български следователи за някои експертизи е необходимо повече време.

В началото на интервюто Русковска заявява, че Беким Хаджиу, собственик на фирмата превозвач „Беса Транс“ е бил в един от автобусите, които са се връщали от съдбоносната екскурзия от Истанбул. Децата му са били в четвъртия автобус.

„Не е имало конвой, защото автобусите са тръгнали от различни места от Истанбул на връщане към Скопие. В зависимост от желанието на пътниците, някои са искали да отидат до един мол, други до друг, например два автобуса, включително изгорелият, са напуснали паркинга, защото тези пътници не са искали да ходят по магазините и затова автобусите не са пътували като конвой.. “ – казва Русковска.

Хаджиу всъщност е бил втори шофьор на един от автобусите. Той твърди, че в автобусите не са превозвани запалими вещества.

Прокурор Русковска определи като неточни спекулациите, че в автобуса e имало и материали за приготвяне на хероин, който бързо изгаря.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети пожар, автобус
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати