Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Прокурори и следователи дариха два апарата за плазмафереза на „Майчин дом“ и центъра по трансфузионна хематология

Общество

Прокурори и следователи дариха два апарата за плазмафереза на „Майчин дом“ и центъра по трансфузионна хематология

Прокурори и следователи дариха два апарата за плазмафереза на Майчин дом и центъра по трансфузионна хематология - Tribune.bg

Два нови апарата за плазмафереза бяха дарени на СБЛАГ „Майчин дом“ и Националния център по трансфузионна хематология, закупени със средства на прокурори, следователи и съдебни служители, събрани в рамките на благотворителната кампания на Асоциация на прокурорите в България (АПБ) и Камара на следователите в България (КСБ). Благородната инициатива бе подкрепена от главния прокурор Иван Гешев и ръководството на Прокуратурата на Република България.

При връчване на дарението в сградата на СБЛАГ „Майчин дом“ говорителят на главния прокурор Сийка Милева изрази от името на Иван Гешев благодарност към участниците в инициативата.

"В тези трудни времена прокурорите, следователите и съдебните служители, освен да изпълняват задълженията си по закон - за утвърждаване на върховенството на правото и за защита на обществения интерес, показаха, че могат да са съпричастни като дадат своя скромен принос в трудната битка за спасяването на човешки животи. Направихме го през пролетта, когато беше първата вълна на пандемията. Правим го и днес и ще продължим да го правим и в бъдеще. Надявам се, че дарените апарати ще помогнат на нуждаещите се като успоредно с това, спазвайки правилата, всеки един от нас ще прояви нужното смирение, за да преминем заедно през тежкото за всички народи изпитание. В този момент всяка помощ е ценна, така че кампанията продължава, защото преди да бъдем магистрати, ние сме граждани на нашата страна", заяви говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

"Прекрасна инициатива на Асоциацията на прокурорите и Камарата на следователите. Трудностите би трябвало да ни обединяват като нация, а не да ни разделят. И стотици прокурори, следователи и съдебни служители показаха, че това е възможно. Благодаря им!". Това написа по-късно главният прокурор Иван Гешев.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети