Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Промениха работното време на ваксинационния център във ВМА-София

Общество

Промениха работното време на ваксинационния център във ВМА-София

Снимка:

РНК ваксините не са в достатъчно количество за масова имунизация

Ваксинационният център във Военномедицинска академия е с променено работно време, съобщават от Единния информационен портал.

В делничните дни гражданите ще могат да използват зеления коридор във ВМА за имунизация с препарата на „АстраЗенека“ от 8,30 до 16 часа, а през почивните дни - от 9 до 12 часа.

За пореден ден намаляват желаещите да се имунизират с препарата на „АстраЗенека“, съобщават от Нова тв. РНК ваксините не са в достатъчно количество за масова имунизация. Затова на този етап препаратите на Pfizer и Moderna са предназначени за хората над 65-годишна възраст, онкоболните и за хората, работещи на първа линия – лекари и учители.

Днес пристигна и нова пратка от ваксината на AstraZeneca, но до края на седмицата се очаква здравните власти в страната да вземат решение дали доставките от препарата ще бъдат спрени.

„В момента имаме и от трите ваксини. Условията, при които се поставят обаче са различни за различните приоритетни групи. Забелязва се, че част от хората, дошли за ваксинация, отказват да си сложат „АстраЗенека“ и предпочитат да изчакат”, коментира говорителят на УМБАЛ „Света Анна” Антон Луков.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още