Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Протест блокира централно кръстовище в София, жители не искат промени в движението

Общество

Протест блокира централно кръстовище в София, жители не искат промени в движението

Протест блокира централно кръстовище в София, жители не искат промени в движението - Tribune.bg

Граждани излязоха на протест и блокираха столично кръстовище заради, според тях, незаконната реорганизация на движението и забраната за ползване на паркоместа в района на бул. „Патриарх Евтимий".

Спасителите на София разгневиха жители на центъра, протест събира недоволните довечера

Според жителите на квартала със „заповед от никой за никой" вчера вечерта биват заградени част от паркоместата по бул. „Патриарх Евтимий" и ул. „Фритьоф Нансен". Те твърдят, че промените се правят по тъмно, а целта е намаляване на паркоместата и тапа с коли.  

„Поздравяваме „Спасителите“ – явно това е новият начин - да се работи през нощта. Няма да стане, не се обиждайте, но така не се работи. Заповядайте утре пак, но този път ще бъдем подготвени. Да обещаем на Борис Бонев“, заканиха се по-рано недоволни граждани.  

„С Бонев под вежди се гледаме строго. Разбрал той, че съм отишъл до Варна и решил да почва с безобразията... Е няма да му се получи", това написа Иво Дошев, администратор на платформата „Обществен контрол". 

Заради протеста участъкът беше затворен за движение за около час. Хората се заканиха да протестират всеки ден. 

При недоволните отиде кмета на района Трайчо Трайков, който ги е информирал, че има издадена заповед на кмета единствено за ремонт на настилката, не за промяна на организацията на движение. Утре имам още срещи, на които очаквам да получа и допълнителна информация, която ще споделя, пише още Трайков.  


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети