Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Протест на надзирателите с искане за по-високи заплати, Йорданова видя възможност от 1 юли срещу реформи

Общество

Протест на надзирателите с искане за по-високи заплати, Йорданова видя възможност от 1 юли срещу реформи

Протест на надзирателите с искане за по-високи заплати, Йорданова видя възможност от 1 юли срещу реформи - Tribune.bg
Снимка:

Служители на затворите в страната се събраха пред Министерството на финансите с настояване за по-високи заплати след проведена оптимизация в Главната дирекция „Изпълнение на наказанията”. Те заявиха, че действията на депутатите показват нежелание да се срещнат с представители на синдиката и да подкрепят с мнозинство предложенията за увеличение на възнагражденията.

„По нашите искания основно остана искането за увеличение на работните заплати, както сме депозирали не един път - 25%, ние останахме извън рамката, гласувана в НС, на МРВ се дадоха пари, на нашето министерство – не”, каза пред БНТ Ясен Тодоров, председател на УС на ССЗБ.

В сградата на министерството се проведе среща между министрите на правосъдието и финансите в оставка, които обсъдиха темата с вдигането на заплатите. Надежда Йорданова обясни, че възнагражденията на служителите в Главна дирекция „Охрана“ (ГДО) и Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ (ГДИН) могат да бъдат увеличени още от 1 юли, ако се предложат ефективни реформи.

„Проведохме изключително интензивни и много прагматични разговори. Така че процесът продължава. Както сме говорили, има заделен ресурс, който да бъде използван за повишаване на заплатите в ГДО и ГДИН. Но затова ние трябва да предложим амбициозни реформи. Представеното от нас беше прието като първа стъпка, но има какво още да работим за оптимизация на работата“, каза след срещата министър Йорданова.

Тя обясни, че до края на тази седмица предложенията трябва да са финализирани, за да може през следващата постановлението за увеличаване на заплатите да бъде внесено в Министерски съвет.

„Ако следващата сряда постановлението бъде прието в Министерски съвет, увеличението на заплатите на служителите ще стане факт още от 1 юли“, категоричен бе правосъдния министър.

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати