Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Протест на работещи в АПИ затвори за кратко АМ „Хемус“ (ВИДЕО)

Общество

Протест на работещи в АПИ затвори за кратко АМ „Хемус“ (ВИДЕО)

Протест на работещи в АПИ затвори за кратко АМ Хемус (ВИДЕО) - Tribune.bg

Заради искане за увеличение на заплатите с 20% работещи в АПИ излязоха на протест. Демонстрантите заптвориха за кратко движението в двете посоки автомагистрала "Хемус" преди тунела "Топли дол".

Организатор на протеста под наслов „ Достоен труд, достойно заплащане“ е синдикат „Пътно дело“ към КНСБ.

Получи се огромно задръстване, тъй като това е основният път по маршрута София - Варна.

В Пътната агенция работят 2400 души. Протестиращите подчертаха пред БНР, че увеличението на заплатите е важно не само за да оцеляват те и семействата им и да живеят достойно, но и за да могат да се привличат млади кадри в системата:

„След влизане в сила на новата минимална работна заплата от 1 януари 50% минимум от служителите в агенция „Пътна инфраструктура“ ще работят на почти минимална заплата. Как мислите, че се издържа семейство с 850 лв. чисти примерно 900 лева. Т.е., 20%, които искаме това е някакъв минимум, който да ни задържи да работим, защото нашата работа е само ремонт на пътя обслужваме ПТП-а, обслужваме тежки ситуации, нон стоп сме на пътя… Няма да се спрем. Уверявам ви, че ние ще продължим и както строим, поддържаме пътищата, ще си ги затваряме повсеместно и ще затваряме стратегически пътища“

Протестиращите приключиха акцията си с готовността да продължат и да блокират ключови точки като контролно-пропускателните пунктове, Кресненското дефиле и Прохода на Републиката и на практика да блокират държавата, ако гласът им не бъде чут.

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети КНСБ, протест
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети