Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Протест на шофьори на линейки и фелдшери с искане за по-високи заплати

Общество

Протест на шофьори на линейки и фелдшери с искане за по-високи заплати

Протест на шофьори на линейки и фелдшери с искане за по-високи заплати - Tribune.bg
Снимка:

Основната заплата на шофьорите, работещи в центровете за спешна помощ, да стане 1400 лв., настояват протестиращи, организирани от Синдикат „Защита“. Протестът е пред сградата на Министерството на здравеопазването и в него към момента са се включили работещи от центрове и филиали от Центрове за спешна медицинска помощ от Видин, Пазарджик и София.

„Настояваме заплатите на шофьорите да се увеличат, тъй като към момента те са приблизително еднакви със заплатите на санитарите“, каза лидерът на Синдикат „Защита“ Красимир Митов.

„Основната заплата на шофьорите на линейки трябва да е около 1 400 лв., те заслужават по-голямо възнаграждение. На среща със здравния министър той обеща още есента 45 млн. за ЦСМП плюс 3 млн. допълнително за издръжка на центровете, в които да бъдат завишени купоните за храна, да бъдат закупени предпазни работни облекла, което не се случва. След заявките на финансовата министърка за фалит на държавата, Меджидиев излезе и каза, че ще се намалят с 10% парите за здравеопазване, те и без това не стигат”, каза още Митов.

Протестът бе организиран и заради неправомерните уволнения в ЦСМП- София.

„След като не беше допусната правителствената делегация, както и медии в РСМ на 4-ти февруари, македонски гражданин публикува снимка във фейсбук, която гласи, че България е Македония. Този човек след това е уволнен от директора на болницата, в която работи с мотив, че е наруган македонски гражданин - от там идва етническия проблем. Искаме уволнение на директора на ЦСМП - Георги Гелев”, каза още Митов.

 

БГНЕСБГНЕС


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети