Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Протест на синдикат „Защита“ заради недофинансиране на центровете за спешна помощ

Общество

Протест на синдикат „Защита“ заради недофинансиране на центровете за спешна помощ

Протест на синдикат Защита заради недофинансиране на центровете за спешна помощ - Tribune.bg
Снимка:

Синдикат „Защита“ се готви за протест заради недофинансирането на центровете за спешна помощ, съобщи Красимир Митов, председател на синдиката след среща със служебния министър на здравеопазването Асен Меджидиев.

„В центровете за спешна медицинска помощ в страната и в столицата са повишени средствата за заплати, но недостатъчно, като най-ощетени са шофьорите. Вероятно протестите ще бъдат в края на месеца", уточни Митов.

По думите му „основното оправдание е, че докато няма бюджет, в посока увеличение на трайните трудови възнаграждения, нищо не може да се направи“.

По време на срещата на синдиката е било предложено да се обърнат за съдействие към общините за финансирането на шофьорите. Според Митов най-ощетени са шофьорите, работещи в центровете.

„В центровете за спешна помощ има свободни щатни бройки, за които получават определени средства, но не ни дават никаква информация как те се разпределят", подчерта Митов. Според синдиката тези средства се разпределят несправедливо.

„Имаме информация, че „на едни се дават две хиляди лева, а на други – по 20 хиляди“, добави Митов. Той разкри и друг проблем - малката сума, която се предоставя за храна на работещите в центровете за спешна помощ.

„Имаме информация от работещи в някои центрове за спешна помощ, че не им се изплащат обезщетения за напускане, за съкращение и др., с обяснението, че няма достатъчно пари. Тези хора ще осъдят центровете заради неизплащането на обезщетенията, тъй като те са дължими в едномесечен срок“, отбеляза Митов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети