Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Протест пред парламента в подкрепа на Никола Минчев

Общество

Протест пред парламента в подкрепа на Никола Минчев

Протест пред парламента в подкрепа на Никола Минчев - Tribune.bg
Снимка:

Граждани излязоха на протест пред парламента в подкрепа на Никола Минчев, който днес беше отстранен от поста председател на Народното събрание.

До това се стигна, след като народни представители от „Има такъв народ“ внесоха в деловодството искане за отстраняването на Минчев от поста. Поводът е, че той не закри вчерашното заседание на депутатите при изслушването на външния министър Теодора Генчовска за Северна Македония, като така народните представители не успяха да се запознаят с пълната информация относно обещанията и двойната външна политика водена от Кирил Петков.

По време на почивката, дадена от дебатите по актуализацията на бюджета, при протестиращите излязоха премиерът Кирил Петков, вицепремиерите Асен Василев и Корнелия Нинова, като и самият Никола Минчев.

Успяхме да спечелим изборите, но ни вкараха в задкулисие. Сега това задкулисие ще бъде отрязано! Така че - победа, заедно сме, не се предавайте, ще успеем, каза Кирил Петков.

Ще се върнем отново, по-силни, няма да се откажем! Не сме си го и помисляли, заяви Никола Минчев.

Благодарим ви, че така спонтанно се организирахте днес. Никога не се предавайте - заедно ще успеем, каза вицепремиерът и лидер на БСП Корнелия Нинова.


Топ новини

виж още
Актуална тема