Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Протест затвори път Е-79 преди разклона за Разлог и Банско

Общество

Протест затвори път Е-79 преди разклона за Разлог и Банско

Протест затвори път Е-79 преди разклона за Разлог и Банско - Tribune.bg

Жители на Симитли отново излязоха на протест тази вечер и блокираха пътя за Разлог и Банско. Половин час по-късно протестът се премести на главен път Е-79 преди разклона за Разлог и Банско, с което се спря движението не само към курортите в тази посока, но и към ГКПП "Кулата".

Причина за недоволството на хората е забавеното пускане в експлоатация на ремонтирания мост между най-големия квартал в града – "Ораново", и централната част на Симитли, съобщава БТА.

По думите на жители на града, мостът е готов преди повече от месец, но се бави пускането му в експлоатация. Новото съоръжение е изградено на мястото на стар мост над река Струма, а ремонтните дейности започнаха в началото на септември миналата година. Мостът е най-прекият път между квартала и централната част на града, където са административни сгради, институции и училища.  

Протестът е не само за моста, но и заради разрушените тротоари след ремонт на Агенция "Пътна инфраструктура" в село Полето и с искане да се поставят мантинели на пътя между Полето и Брежани, който е опасен, каза пред журналисти кметът на Симитли Апостол Апостолов. Той допълни, че това са живи села, с повече от 1500 души.

Това е втори протест. На 29 април вечерта беше проведен протест на същото място, при който протестиращите затвориха, освен пътя за Банско, и главния път Е-79 в района на Симитли.  


Топ новини

виж още