Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Протестът отлъчи „Отровното трио“, причисли ги като част от задкулисието

Общество

Протестът отлъчи „Отровното трио“, причисли ги като част от задкулисието

Снимка:

Снощи, на 174 ден от началото на гражданските протести, които искат оставките на правителството, на главния прокурор и предсрочни избори, едни от най-одеозните фигури, станали известни като „Отровното трио“ бяха отлъчени, пише Faktor.bg

Пред сградата на Министерски съвет недоволните граждани публично решиха, че Велислав Минеков, Николай Хаджигенов и Арман Бабикян не са част от протестиращите, а заявена политическа формация, която е сключила споразумение с Мая Манолова за участие на предстоящ редовен парламентарен вот. За това трябва да си търсят симпатизанти другаде. Протестиращите заявиха още, че „Отровното трио“ не е изразител на исканията на гражданите, които искат оставките на Борисов, Гешев и предсрочни парламентарни избори. Това заяви архимандрит Дионисий, който е един от активните участници. Според него от тук нататък триото могат да са изразители само на своите възгледи и политическата коалиция, която формират. Могат да търсят подкрепа само от своите симпатизанти, но не и от целия протест „България 2020“.

Шест месеца хората са на площада не, за да излъчват в представителната демокрация политически формации, а за да отлъчват такива и да махнат ГЕРБ от властта. Не сме се събрали да правим нови партии и коалиции, заяви архимандрит Дионисий.

Сред активните протестиращи отдавна зрее недоволство и недоверие към действията на монтанския адвокат, скулпторът и пиар-експертът. Уличиха ги в непрозрачно изразходване на 100 хил. лв. дарения, но освен това вече е факт, че от почти два месеца триото симулира някакво бунтарство и не се е повявало на площада. Последната им изява е била на 116 ден от протестите. До тогава те са провеждали някаква организация, коментират участници.

За много от недоволните граждани „Отровното трио” вече е част от задкулисието, след като са пристанали на Мая Манолова. Протестиращите са смутени и от факта, че триото е представено във всички медии на властта, а идеите им получават гласност. Това било ясен белег, че са алтернатива на сегашната власт, но за да и бъдат след това патерица за запазване на статуквото. На площада в триъгълника на властта гражданите вече ги наричат иронично „Новите обединени патриоти“.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     


Коментари (2)

кесо Бравос, "изключително постижение". След половин година протестиращите разбрали, че тримата глупаци непрозрачно харчели парите на протеста и не заслужавали доверие. Ако след още половин година вдянат, че олигарсите спонсори на протеста - Черепа от Дубай, Мустака от Белград, Прокопиев от нам си къде си с нищо не са по-добри от Пеевски ще призная, че проявяват някакви зачатъци на здравомислие.
30.12.2020 15:00 / Отговор
Телвизия То пък едни протестиращи .......... Хвани Дионисий , мини през Шивиков и удари Ренета Инджова ! А хорото води един с тъпан , когото "системата убива " ......
30.12.2020 15:17 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още