Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Протести в защита на животните, хората искат ефективни присъди за насилниците

Общество

Протести в защита на животните, хората искат ефективни присъди за насилниците

Протести в защита на животните, хората искат ефективни присъди за насилниците - Tribune.bg
БГНЕС

Столичани се събраха на протест пред Съдебната палата скандирайки с табели „Стоп на терора срещу животните, стоп на насилието!“ в подкрепа на кучето Мечо и други животни станали жертва на насилие. Софийският градски съд остави преди дни в ареста Захари Шулев - обвиненият за малтретиране на кучето.

„Много преживявам това, което стана с Мечо, искам максимална присъда и това никога да не се повтаря и да не се налага да идваме повече тук“. Това заяви през сълзи Виргиния Христова пред БГНЕС. „Аз също имам домашен любимец и съм му спасила живота, защото беше в риск, не го оставих! Искаме строг закон и спазването му от всички политици в страната“, подчерта още тя.

„Протестираме срещу насилието на животни под каквато и да е форма, без значение било то улични или домашни, и протестираме срещу бездействието на институциите, които очевидно не се интересуват нито от животните в България, нито от хората. Случаят с Мечо е само един от многото, ние искаме справедливо наказание за насилниците - максималната допустима от закона присъда“. Това заяви и Андриана Нанова.

„В момента протестираме не само срещу насилието върху Мечо, но и върху много друг животни. Това са хора, които не се контролират и са опасни за всички. Може би насилникът на Мечо отново ще получи минимална присъда, както винаги до сега, но аз искам той да получи минимум 5 години затвор“, коментира Десислава Делчева, също част от протестиращите.

Протести в защита на животните се проведоха и в Пловдив и Бургас. 

Всички поискаха ефективни присъди за онези, които упражняват насилие над животни. Според протестиращите зоополицията не работи, поискаха година затвор за всеки, който оказва насилие на животно, защото утре може да посегне и на човек.

БГНЕСБГНЕС


Последвайте ни в Google News

 

Автор

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети