Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Противопоказно е да се слагат БЦЖ ваксини по време на пандемия

Общество

Противопоказно е да се слагат БЦЖ ваксини по време на пандемия

Противопоказно е да се слагат БЦЖ ваксини по време на пандемия - Tribune.bg
Снимка:

Няма категорични доказателства, че тя предпазва от COVID-19

Абсолютно противопоказно е да се слага БЦЖ ваксина на възрастни хора по време на пандемия. Това са изводите на експертите, посочи премиерът Бойко Борисов по повод на информацията, че тази ваксина предпазва от коронавирус.

БЦЖ ваксина се поставя на деца и започва да действа след 8 месеца. Възможно е при поставяне на възрастни хора да се развият алергии.  

Освен това няма доказателства, че тази ваксина наистина предпазва от COVID-19. До момента има само научна публикация в САЩ, в която се изказва подобно твърдение, но не и категорично доказателство.

„Ако това е вярно значи всички, родени след 1951 година са защитените“, посочи Румен Кофинов от „Бул Био“ – фирмата, която произвежда тази ваксина у нас.

При поставяне на ваксина са нужни между 3 и 6 месеца за изграждане на имунитет. Според Кофинов не трябва да се прави масова имунизация, защото ваксината сваля имунитета.

БЦЖ ваксината е за туберкулоза. Създава имунитет и към някои вирусни заболявания. Тепърва обаче ще стане ясно как действа върху COVID-19.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

Дрън дрън Никой никога не е казвал да се прави ваксина сега.Професорката каза,че е ВЕРОЯТНО БЦЖ ваксината да е причината за разликите в заразяването и остротата на протичането.ВЕРОЯТНО!
03.04.2020 10:59 / Отговор
dragan ЩОМ КРАТУНАРЯ ЦЕ КАЗАЛ ,ЧЕ НЕ ТРЕБЕ ,ЗНАЧИ ХОДЕТЕ ВЕДНАГА ДА СИ ПРАВИТЕ - ТОЙ НЕПРЕКЪСНАТО ЛЪЖЕ....АКО СИ ПРИЗНАЕ ,ЧЕ БЦЖ НИ ПАЗИ - ТО МУФТАДЖИЙСКИ ВСЕ ЕДНО НИЩО НЕ ПРАВИ......
23.10.2020 11:14 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети