Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Евакуираха военен от мисията ни в Косово заради съмнения за COVID-19

Общество

Евакуираха военен от мисията ни в Косово заради съмнения за COVID-19

Евакуираха военен от мисията ни в Косово заради съмнения за COVID-19 - Tribune.bg
Снимка:

По заповед на министъра на отбраната е проведена медицинска евакуация на военнослужещ от българския военен контингент, съобщиха Министерството на отбраната. Операцията на Стабилизиращите сили на НАТО в Косово /KFOR/ е извършена със самолет C-27J „Спартан” с екипаж от състава на Военновъздушните сили.

Съобразно епидемиологичната обстановка в Косово и региона и взетите мерки от страна на Министерството на отбраната за българския военнослужещ са постъпили данни за съмнения за контактност с COVID-19. Българският военен няма субективни оплаквания. Екипажът, транспортираният военнослужещ и съпровождащото медицинско лице са осигурени с всички необходими средства за индивидуална защита, посочват от пресцентъра на министерството на отбраната.

При пристигането в Република България на военнослужещия ще бъдат направени медицински изследвания във Военномедицинска академия за окончателно определяне на здравния статус.

Въоръжените сили на Република България участват в операцията на НАТО в Косово с контингент в състав от 22 военнослужещи със задачи, свързани с подпомагане подобряването на сигурността в района.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати