Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Проверка за мигранти: Изградиха 7 КПП-та в Бургас

Общество

Проверка за мигранти: Изградиха 7 КПП-та в Бургас

Проверка за мигранти: Изградиха 7 КПП-та в Бургас - Tribune.bg
Снимка:

Заради засиления мигрантски натиск изградиха 7 контролно-пропускателни пункта в Бургас. Целта е да се намали трафикът на мигранти, идващи от Турция, към вътрешността на страната. Освен в Бургас, има изградени КПП-та и в Карнобат и Средец.

На контролно-пропускателните пунктове се проверяват предимно бусове, кемпери и автобуси, с които най-често се превозват мигрантите. От поставянето им вчера са задържани петима души, които ще бъдат обвинени за трафик на бежанци, и близо 30 мигранти.

„Тук са установени пилотен автомобил и следващ го такъв с водачи българи. Във второто превозно средство имаше 7 иракчани нелегални мигранти. Пробата и на двамата водачи за наркотични вещества беше положителна”, обясни директорът на МВР-Бургас комисар Калоян Калоянов, цитиран от Bulgaria On Air.

„На този етап мерките, които виждате, са в отговор на противодействие на този тип миграция”, коментира началникът на отдел „Охранителна полиция” и КАТ комисар Марин Димитров.

На един от пунктовете на входа на Бургас от Созопол се образува километрична опашка, но шофьорите търпеливо изчакваха. Само до обяд бяха проверени над 300 автомобила.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети