Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Пазарите на прицел – спазват ли се мерките за COVID-19

Общество

Пазарите на прицел – спазват ли се мерките за COVID-19

Снимка:

Зам.-кметът по финанси Дончо Барбалов увери, че глобите не са никак малки и ще се налагат безкомпромисно

По нареждане на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова от днес екипи на Столичния инспекторат и на Общинската полиция следят за организацията и спазването на противоепидемичните мерки на общинските пазари. Проверките започнаха от „Женския пазар“ и ще продължат и в останалите пазари в града, като краен срок за тях няма да има. Те ще обхванат както откритите сергии, така и закритите магазини, заяви зам. -кметът по направление  „Финанси и здравеопазване“ Дончо Барбалов.

„Има заповед на кмета от гледна точка на организацията на дейността на пазарите как да се подходи - да има дезинфекционни материали, а в закритите помещения съответно трябва да се носят маски или шлемове, трябва да се спазват отстояния“, посочи той.

Барбалов увери, че глобите не са никак малки и ще се налагат безкомпромисно. Той беше категоричен и по отношение на това, че на този етап не се обмисля затварянето на пазарите. 

Директорът на пазари „Възраждане“ - Драгомир Димитров припомни какви са противоепидемичните мерки, които се взимат:

„Пазарът трябва да има един вход, един изход. Осигурили сме еднопосочно движение, дистанция между хората, хора, които контролират в пазара и дезинфектанти за хората“.

На най-големия столичен пазар – „Женския“, днес не бяха констатирани сериозни нарушения, показа проверката на екипите на общината:

„Видяхме, че е създадена организация от гледна точка еднопосочност на движението. По отделните търговски обекти мисля, че колегите ще трябва да обърнат по-голямо внимание“, каза Барбалов.                     

В София продължават и засилените проверки за носене на маска в градския транспорт. Проверява се не само дали носим маска, а и дали е правилно поставена. Глобата стига до 300 лева.    


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още